Glutenfria kanelbullar extra allt - smakar nästan som wienerbröd
Kjerstis mat och prat
Kjerstis mat och prat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 80 g smör - vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt margarin
  • 2 dl mjölk - gärna gammaldags ohomogeniserad om du tål vanlig mjölk, annars det du tål
  • 1 msk husk
  • 50 g röd jäst +
  • 1 msk mjölk
  • 1 stort rumsvarmt ägg eller 2 rumsvarma äggulor av stora, ekologiska ägg
  • ½ dl ljust rårörssocker
  • 3 dl rårismjöl eller vanligt rismjöl + ca 1 - 1½ dl extra till utbakning
  • 1 krm flytande vaniljextrakt eller
  • 1 tsk äkta vaniljsocker
  • 1 krm salt
  • 2 krm bakpulver
  • 50 - 60 g riktigt mjukt rumsvarmt smör - vanligt, laktosfritt eller mjölkfritt margarin
  • 1½ tsk äkta vaniljsocker
  • 1½ msk kanel - är det kanelbullar så ska det vara mycket kanel
  • 2 msk smulade mandelspån
  • 1 äggula + några droppar vatten
  • hackad eller flagad mandel
  • 240 graders ugnsvärme ungefär
  • 10 minuter Låt bullarna svalna under bakduk

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.