Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
En god, enkel tomatsås med fräscha, rena och härliga smaker är nog bland det godaste som finns. Den här tomatsåsen använder jag som bas till massor av maträtter
Det här brödet är det senaste i min arsenal av glutenfria formbröd. s mamma (som behöver lite extra energipåfyllning eftersom Lille V är ett riktigt matvrak) och hon ogillar allt vad frukt och bär heter i bröd och matlagning, så hoppade jag över det och koncentrerade mig på fröer, flingor och mjöl
Nu har jag kommit på det ultimata om man helt enkelt vill undvika socker men ändå gillar när det smakar lite sött kan man göra små surdegsbullar på surdeg eller levain + 4 dl degvätska och 2 tsk havssalt och 1 msk honung… vetemjöl en äggula (spara vitan till pensling) och lite olja till en elastisk och fin deg
Jag har en specialare när det gäller Mannagrynsgröt som vi bara älskar här hemma. Du behöver (4 pers)8 dl mjölk1 1/4 dl mannagryn1 nypa salt2 små äpplen (riv grovt)3-4 äggulor (ca 1 per person)1 näve russinKlick smörGör så härKoka upp mjölken och rör ner grynen och nypan salt. 3-4 äggulor
För glutenfria bullar. Jag gör olika men om det ska gå fort kavlar jag ut hela degen till en rektangel som är mer än dubbelt så lång som bred, smetar på fyllningen och rullar tätt tätt till en "rulltårta"
Sen är det ju som med allt annat glutenfritt, det torkar snabbt och passar därför perfekt att kasta in direkt i frysen och sen plocka fram några i taget efter behov
Jag serverade den som en dessert med sylt och grädde. Kakan blev så pass fast att den går att dela och använda som tårtbotten, så den kommer jag att baka vid framtida kalas
Du kan skriva ut en PDF-version av receptet här…. Dags för lite sommarkänslor – jag delar med mig av ytterligare ett recept ur vår bok BAKA GLUTENFRITT – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.