1 tsk
ekologiskt vaniljpulver och ½ dl flytande kokosolja i en stor skål/bunke.Blanda ihop 5 dl (rent) havregryn, 5 msk riven kokos, 1½ dl mandel- eller hasselnötsmjöl, 1 tsk bakpulver, ½ tsk malen kanel och 1 nypa flingsalt i en annan skål. Tillsätt därefter havreblandningen till bananmoset och rör om tills allt har blandas ordentligt och blivit en smet. Blanda avslutningsvis ner (glutenfri) 100 g hackad mörk choklad i smeten.Klicka ut/forma 20 kakor på en bakplåtspappersklädd plåt. Grädda kakorna i mitten av ugnen i 12-15 min.Kan frysas in. Glutenfritt Mjölkfritt. Vegan. Äggfritt.Om man inte vill baka bröd, göra plättar, mixa en smoothie eller frysa in sina mogna bananer så kan man baka kakor istället! De här kakorna får sin sötma från bananerna, svag bitterhet från chokladen samt en härlig smak av kokosen.Kanske kan vara något att antingen ge bort i studentpresent i en fin burk eller inkludera på buffébordet såhär i studentfirartider!? De är även goda som mellanmål eller på kafferepet.
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
Dags att rensa lite i frysen innan den fylls på inför jul. Den här goda rabarberpajen passar bra i novembermörkret när man behöver påminnas om att det faktiskt blir sommar snart igen
Dags att rensa lite i frysen innan den fylls på inför jul. Den här goda rabarberpajen passar bra i novembermörkret när man behöver påminnas om att det faktiskt blir sommar snart igen
När Marie fyllde jämnt önskade hon sig en kladdkaka som alla gäster på kalaset skulle kunna äta. Den här gluten- och laktosfria varianten serverades med stora skålar laktosfri grädde och mängder av färska bär
De flesta barn tycker om att baka, hjälpa till och vara delaktiga i köket. Chokladbollar är ju en självklar liten kaka som barnen både gillar att baka och kanske framför allt att smaka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.