Mina favoriter

Mina favoriter

  • 70 Recept
Mina favoriter
Rödvinbärschutney

Rödvinbärschutney

Något jag verkligen kan sakna med att bo i lägenhet som inte ens har balkong är att ha möjlighet att odla lite eget och till och med kanske ha några bärbuskar
Lars rallarhalva

Lars rallarhalva

Jag bakade ut mina bröd på en mjölad bakduk, det är praktiskt tycker jag. I det här läget stack Ture och jag ut och åkte pulka, så mina bröd fick åka in i kylen där de blev liggande tills barnen hade somnat, säkert 5 timmar. Jag bakade mina rallarhalvor på 250 grader i cirka 15 minuter, men det är bäst man har koll på dem, så här platta bröd går ju ganska snabbt
Danskt rågbröd

Danskt rågbröd

Rör ihop allt så att det blandas väl och klicka ut degen i 2 bakpappersklädda brödformar (1,5 l). Jämna till ytan lite med en blöt slev (eller hand) och låt jäsa cirka 12 timmar i rumstemperatur (~20 grader)
Rallarhalvor

Rallarhalvor

Rör samman surdegen dag 1. Täck med lock eller plastfolie och låt stå 1 dygn i rumstemperatur. Dag 2. Häll ljummet vatten i en bunke och smula ner jäst i surdegen från dag 1
Fransk Nougat?!

Fransk Nougat?!

Jag kommer från Iran och där har man inte samma fika-kultur som i Sverige. Visst äter vi kakor och tårta, men inte alls som här
Mina bästa maränger

Mina bästa maränger

Det är ganska ofta som jag lagar något med ägg som endast fordrar gulorna, som t ex glass, majonnäs, lemoncurd och bearnaisesås och då tar jag alltid tillvara på äggvitorna
Jitterbuggare

Jitterbuggare

Mormors signumSnart går jag in på mitt sjunde år som matbloggare och har i relation till vad jag bakar bloggat väldigt lite om kakor och andra sötsaker
Jitterbuggare

Jitterbuggare

Mina blev dock inte speciellt vackra och ser knappt aptitliga ut. Några riktigt goda småkakor är dessa jitterbuggare som är en blandning av mördeg och maräng
Svart vinbärsglass

Svart vinbärsglass

Den här svarta vinbärsglassen är nästan löjligt enkel att tillaga. Ingen kokning krävs, inga ägg behövs och så blir den så gräddig och slät att man nästan svimmar av lycka när man äter den
Sandkakor med mandelblommor

Sandkakor med mandelblommor

Dessa kakor bakades till kalaset och dom är som små konstverk med sina mandelblommor i mitten. Med lagom smak av kanel och socker är dessa kakor lätta att tycka om
Sega chokladkakor

Sega chokladkakor

Så vackra att titta på. Sega och med mycket smak av kakao. Snabbare småkaka finns nog inte. ner med samtliga ingredienser i en bunke och vispa
Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

Enkla mandelbakverk av överblivna äggvitor

Återigen har jag lyckats samla ihop ett gäng äggvitor som pockar på uppmärksamhet. Passar bra att använda till de här muffinsliknande portionsbakverken där vitorna inte alls behöver vispas hårt som till maräng
Muggkaka

Muggkaka

1 port. Ingredienser. 1,5 dl fiberhavregryn. 2 st äggvitor. 1 msk lättkvarg. 0,75 dl finrivna morötter. 2 msk lättmjölk

Småkaka med smak av kladdkaka & dumlekola

Freeedaaaag tjoohiiiooo. Även om det var ledig dag igår så är fredagen speciell helt klart. Jag bjuder på en ny twist av denna populära småkakan som är som en liten kladdkaka
Chokladbiskvier i långpanna

Chokladbiskvier i långpanna

Botten. Riv mandelmassan och blanda med äggvitorna till en slät smet. Bred ut i långpanna och grädda ca 10- 15 minuter i 200 grader varm ugn

Återigen en äggvita över?

Pumpafrökrönta kornmjölskex med fänkålssmak. 1 1/2 dl kornmjöl. 1 1/2 dl rågsikt. 1 tsk salt. 1 tsk fänkål. 50 g smör

Av en äggvita

Limesorbet. 2 KRAV-odlade limefrukter (skal + ca 1/2 dl saft). 2 KRAV-odlade citroner (ca 1 dl saft). 1 1/2 dl vatten
Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Kokosglass gjord på överblivna äggvitor

Ofta när man gör egen glass får man en massa äggvitor över. Då kan man passa på att göra denna thai-inspirerade kokosglass med smak av både lime och citrongräs
Snabba kikärtsbiffar

Snabba kikärtsbiffar

Som sagt, ni är många som är på jakt efter recept på vegetariska biffar, så här kommer ännu ett recept värt att testa

Strömmingsburgare

Skölj strömmingen, låt den rinna av och lägg den med köttsidan upp. Salta och lägg ihop med persilja emellan
Oliv-& Kikärtsbiffar

Oliv-& Kikärtsbiffar

Ja, då har antagningsbeskedet kommit och det blev som väntat, jag får invänta nästa besked och hoppas att turen är på min sida, i annat fall har jag åtminstone en kurs som jag kan läsa
Grönkålspesto

Grönkålspesto

Omarbetade receptet en smula i farten och gjorde dessutom en stor sats för att kunna ge bort små klattar till mina nära och kära