Mina favoriter

Mina favoriter

  • 13 Recept
Mina favoriter
Högrevs Hamburgare

Högrevs Hamburgare

Tillaga hamburgare som proffsen. 4 personer. 7-8 hg Högrev. 12 potatisar av klyftbar sort. 12 morötter. 1 burk Lallerstedts Hamburgerdressing eller gör en egen
Pommes Anna

Pommes Anna

Tillbehörstips till fredagsmyset. Visst behöver man lite goda potatisalternativ. Vi äter nog egentligen mest potatis och ris

Sjötunga meunière

Ikväll lyxade vi till det ordentligt och åt Sjötunga Meunière till middag. Sjötunga är en av de godaste fiskarna tycker jag och den här rätten är dessutom relativt lättlagad och kräver få ingredienser

Stekt rödspätta med remouladsås

Det här är en snabblagad och god rätt som passar bra en vardagskväll. Eftersom rödspättafilén är så pass tunn går den fort att steka
Yakiniku

Yakiniku

Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok

Biff scihuan

Strimla köttet tvärs över fibrerna. Skär först skivor längs med fibrerna och sedan strimlor tvärs över dem
Köttbullarna del 1

Köttbullarna del 1

Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Köttfärsbiffar med lök

Köttfärsbiffar med lök

Blanda havregryn och potatismjöl med vattnet och låt det svälla i 10 minuter. Finhacka löken och vitlöken
Tinas gåsamiddag

Tinas gåsamiddag

Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
Falukorv i ugn

Falukorv i ugn

En falukorvsring i ugnen. Lite ost och lite senap. Det väcker på något sätt barndomsminnen för mig. Jag förknippar rätten med tidigt 80-tal, då vi åt den då och då