Tillaga hamburgare som proffsen. 4 personer. 7-8 hg Högrev. 12 potatisar av klyftbar sort. 12 morötter. 1 burk Lallerstedts Hamburgerdressing eller gör en egen
Ikväll lyxade vi till det ordentligt och åt Sjötunga Meunière till middag. Sjötunga är en av de godaste fiskarna tycker jag och den här rätten är dessutom relativt lättlagad och kräver få ingredienser
Yakiniku är ett japanskt sätt att tillaga kött och grönsaker. Det här är en förenklad variant som består av tunnt skivat kött som får gotta till sig i en japansk marinad och sedan stekas hastigt i olja några minuter i en stekpanna eller wok
Nötkött går att hitta till billiga priser då och då. Vi pratar om hela köttbitar, ibland i en oformlig vakuumförpackning, ibland butiksstyckat, ibland från centrallagret
Jag älskar köttbullar, men jag är högst kräsen i hur de ska tillagas och hur de ska smaka. Goda köttbullar innehåller rikligt med lök och den ska helst inte vara rå
Gåsen. Sätt ugnen på 175 grader. Skär 3 av äpplena i grova bitar (låt skal och kärnhus vara kvar). Borsta apelsinen noga och skär den i bitar (skalet ska vara kvar)
En falukorvsring i ugnen. Lite ost och lite senap. Det väcker på något sätt barndomsminnen för mig. Jag förknippar rätten med tidigt 80-tal, då vi åt den då och då