Blanda fibrerna med riven ost o ett ägg. Ta ut plåten o låt botten svalna o sen på med vilken fyllning du vill ha, på vår har vi, tomatpure, lök, bacon och ost
Vi har tidigare använt blomkål till att göra både hamburgerbröd och tortillas och i detta inlägget delar vi med oss av hur vi gör pizzamed just blomkål
Kavla ut degen till den form du vill ha och lägg på bakplåt med bakplåtspapper eller i pizzaformar. Tillsätt resten av vattnet, olja och salt och rör om
Min dotter gjorde en pizza till sig själv med sina favoritingredienser. För att ersätta det ”själv-jäsande-mjölet” med vanligt mjöl får man tillsätta lite bakpulver – perfekt tycker jag som då slipper jäsningstiden
Skölj och grovhacka mangolden, och låt den mjukna och säcka ihop i sin egen vätska på svag värme. På ett litet ställe, på en bakgata i Trastevere i Rom avnjöt jag tillsammans med mina väninnor min allra första pizza, och den var himmelsk
Tunn botten, tjock botten typ pan pizza, med egen pizzadeg, färdigköpt pizzadeg, på tortillabröd, på tunnbröd, på hönökaka eller som här, på formfranska
Spirulinapizzamed sparris & körsbärstomater (HÄR). Pizza kanske inte precis låter som det hälsosammaste i de flestas öron, men faktum är att det är en rätt som går att variera på massor av vis - det finns tusentals varianter på just lite mer näringsrika, smakrika pizzor
Du kan med fördel mala solrosfröna innan så de är riktigt söndermalda när du tillsätter resten av ingredienserna (om blandningen verkar torr, häll i lite vatten)
Men då kan vi trösta med att dessa pizzasnurror passar även som mellanmål eller kvällsfika. Pizzasnurror eller pizzabullar är perfekta att ha på lager i frysen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.