Kanske den godaste gryta jag gjort och då är ändå min Älggryta med svamp och lök sjukt god. Red av grytan och späd ev om du vill ha mera sås smaka ev av med mera salt, peppar, örter, vinäger, senap och lingonsylt, kan behövas eftersom jag har tagit mera vätska än i orginalreceptet
Pressa/riv i vitlöks klyftorna och låt dem fräsa med en liten stund. Finhacka löken. Denna köttgrytan är väldigt enkel att göra och passar så väl med ris som pasta
Späd med vatten och tomatpuré eller tomatjuice. Servera grytan överströdd med hackad persilja och. Koka köttet sakta med locket på grytan ca 30-40 minuter. 1 vitlöksklyfta. 2-3 gula lökar. 2 purjolökar
Du kan egentligen slänga ner lite vad du vill – lök, vitlök, rotfrukter mm. Den här gången har jag gjort en köttgrytamed fläskgrytbitar, morot, lingon och persilja
6 1 kg grytbitar av nöt 2 msk smör (extra till stekning) 1 msk tomatpuré 2 msk vetemjöl 1/2 dl balsamvinäger 2 dl kalvbuljong (koncentrerad fond + vatten) 1/2 flaska rödvin (à 75 cl) 2 paket bacon (skivad à 140 g) 200 g champinjoner 2 vitlöksklyftor 1 burk syltlök (à 275 g) salt nymalen peppar Bouquet garni 1 bit morot ett par timjankvistar ett par persiljekvistar 2 lagerblad steksnöre 1 dl grovhackad persilja Till servering kokt potatis Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
Skala och dela den gula löken, Skala och hacka vitlöken. För på något sätt är det synonymt med en lång lat söndag, uppkrupen i soffan med en bok, soft musik på stereon och ett gott rödvin
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.