Marockansk fårfärsragu
aktamat
aktamat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 8 portioner Lyckligtvis finns det recept som håller genom alla säsonger, just därför att de är basrecept som tål att varieras nästan hur mycket som helst. Om du har en sats av grytan i frysen kan den enkelt snofsas upp med de bästa grönsaker säsongen bjuder. Enda grundregeln är att ett halvt kilo färs ska räcka åt åtta personer.
  • 1 stor morot 1 liten fänkål 200 g (3–4) gula lökar 2 stora klyftor vitlök 1/2 dl + 2 msk olivolja 2/3 tsk kardemummakärnor 1/2 msk hel spiskummin 1 tsk hela korianderfrön 1 stor kanelstång 2 msk smör 500 g får- eller lammfärs 1/2 msk malen torkad ingefära chiliflingor, gärna av mildare typ 1/4 g (1/2 pkt) saffran 1/2 msk paprikapulver 6 dl passerade tomater ca 3 dl kraftig köttbuljong 1 msk miso, helst mörk 2–3 burkar kikärtor (eller 8–12 dl egenkokta) 1/2 dl ljusa russin 1/4 tsk torkad mynta 2 stora fasta mörkgröna zucchini

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.