6 portioner. Snabb, superenkel att tillaga, nyttig – och väldigt, väldigt god. Kan det bli bättre. Här används kycklingben men det går naturligtvis lika bra att använda andra styckdetaljer
6 portioner. Du kan lägga nästan vad som helst i en filoskål och vips är det party. Visserligen är det lite pulande med degen, men i relation till hur mycket skålen imponerar och hur gott det smakar är det en baggis
1 bröd. Enklare brödbakning är knappast tänkbar. Och trots att det inte är bakat på surdeg blir det riktigt smakrikt, i synnerhet om du väljer att jäsa degen länge i första omgången
8 portioner. Lyckligtvis finns det recept som håller genom alla säsonger, just därför att de är basrecept som tål att varieras nästan hur mycket som helst
Rå broccoli är förvånansvärt gott – men bara om den är i toppskick. 250 g riktigt spänstig broccoli 2 ganska fasta men väldoftande päron2 tsk rostat sesamfrö
2 kakor. Visst finns det genvägar i köket. Men du betalar alltid ett pris. Med hjälp av en matberedare kan du till exempel svirra ihop scones på nolltid
4–6 portioner som tillbehör. Det här är en riktigt lättlagad liten rätt som smakar fint till grillad kyckling, gärna marinerad i lite ljus soja och ingefära
1 bröd. Det sägs ofta att bröd behöver få jäsa länge för att de ska bli goda och nyttiga. I det här receptet går jäsningen snabbt, men det betyder inte att resultatet blir sämre