Per Morbergs variant på den klassiska Janssons frestelse som funkar vid alla högtider så som jul, påsk och midsommar. Självklart funkar den även vid alla andra tillfällen man känner sig sugen denna klassiska maträtt.
Grädda Janssonsfrestelse mitt i ugnen i 50–60 minuter. Janssonsfrestelse på Per Morbergs vis. Du behöver1 kg potatis av mjölig sort2 st gula lökar250 g ansjovisfiléAnsjovisspad från en av burkarna3 dl vispgrädde1 dl mjölk2 msk ströbrödSmörGör såhärVärm ugnen till 225 grader
Igår gjorde jag en Janssonsfrestelse med rättika istället för potatis. Janssonsfrestelse 4port. Den blev riktigt god, kommer att hamna på julbordet nästa gång
Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Janssonsfrestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Janssonsfrestelse innehåller alla dessa tre, så det kan ju ej bli dåligt. Janssons med den mjölig potatis blev bara mosig i mitten samtidigt som den inte blev nämnvärt mer krämig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.