Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Kladdkaka med hallonmousse

Kladdkaka med hallonmousse

Efter att ha skickat förfrågningar angående just det receptet så nöjde jag mig med att prova detta receptet från bloggen Mina bästa recept och några till
Spökkakor med glasyr och silverögon

Spökkakor med glasyr och silverögon

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ihop smöret, strösockret och vaniljsockret poröst med en elvisp. Tillsätt vetemjölet och blanda ihop till en deg med händerna
Det doftar sparrispaj och mandelkex

Det doftar sparrispaj och mandelkex

Idag gjorde jag på nytt en sparrispaj. Sonen tyckte på basis av ingredienserna att det blir världens godaste paj
Fyllda veteflätor

Fyllda veteflätor

En riktigt god vetefläta behöver ingen introduktion. Det räcker med en bild och ett löfte om rikligt med saftig fyllning och nystött kardemumma i degen
Lördagskväll, Mello o Bullar...

Lördagskväll, Mello o Bullar...

Sen skall jag bestämma mig för att alltid göra dubbel sats av vetedegen eller kanske försöka göra lite mindre bullar, då mina alltid blir gigantiska o tar slut snabbt men men
Lakritsknäck.

Lakritsknäck.

Just nu sitter jag på flyget till London men ni ska få ett litet recept ändå tänkte jag. Jag testade ju den bra knäcktratten i helgen som var, och då blev det lakritsknäck
Lakritsknäck

Lakritsknäck

Igår var det julpyntning här hemma hela dagen lång. Vi jobbar nämligen i Stockholm nu resten av veckan och kommer därför sova i Väsby och när vi kommer hem till första advent vill man ju ha det pyntat
STICKY SPARERIBS MED COLESLAW

STICKY SPARERIBS MED COLESLAW

6 pers3 gula lökar1 vitlök15 svartpepparkorn 5 kg tunna revbensspjällBarbecueglaze. 2 dl ljust muscuvadosocker2 dl japansk soja2 dl flytande honung2 dl ketchup4 klyftor vitlökColeslaw
Smarrig knaprig äppelpaj!

Smarrig knaprig äppelpaj!

Nu stundar det tider då våra trädgårdar fylls med frukt. Där vi bodde tidigare, fanns flera gamla äppelträd som gav rikligt med äpplen
Éclair chocolate

Éclair chocolate

  Jag fyllde mina med chokladkräm (alltså vaniljkräm som blandats med smält choklad) och glaserade med en chokladkristyr bestående av vatten, citron, äggvita, florsocker och kakao