Idag tog jag mig äntligen tid till att göra fröknäcke. Då jag inte är förtjust i chiapudding men vill hitta lite olika användningsområden utöver att strö chia över filen så kändes fröknäcke lockande
Ett supergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. Mamma hade fått receptet på sitt jobb och testade det ikväll… I like it
Tid ca 30 min / 4 pers. Ingredienser. 2 msk strösocker2,5 msk kalvfond2 msk balsamvinäger4-5 dl rött vin2 kvistar rosmarin25 gr smör2-3 msk maizenaSmält strösockret i tjockbottnad kastrullRör om hela tiden och ta av från plattan när det har blivit ljusbrunt
Sitter på tåget på väg hem och kollar igenom lite bilder från dagarna som varit. Jag brukar vara flitig på att fota men märker att det har slarvats lite med det, antagligen för att det fanns massa riktiga fotagrafer och kameror runt omkring så det går nog att gräva fram mer bilder sen
En len cheesecake brownie med smak av choklad och krämig baileys. I receptet ger jag inga mått för Baileys, men det är inte meningen att halva flaskan skall i smeten
Jag ligger lite efter med inläggen på bloggen, jag bakar och fotar, men hinner inte få ut inläggen. Det är helt enkelt väldigt fullt upp på jobbet just nu så all min energi är slut när jag kommer hem på kvällarna
Pizzasnurror var perfekt att ha på glöggbordet då man gärna vill ha lite salt till glöggen. Dessa är uppskattade av både stora och små och var väldigt lätta att göra
Sätt ugnen på 200°. Lägg ut smördegsarken på plåt med bakplåtspapper, låt tina helt. Pensla med ägg. Blanda ihop oljan, senapen, sirapen och kardemumman, smaka av med salt och peppar, vänd i löksorterna
En av mina söta kollegor bad att få receptet så här kommer det. Oj oj oj vilken helg, klackarna i taket hela vägen och än är helgen inte slut, tur att det är måndag snart