På buffébordet till studenten fanns också fläskfilé, pastasallad och goda ostar. Ett tips på en god kall kyckling som görs kvällen innan den ska serveras, perfekt till buffébordet
Låt sedan gärna köttet stå kallt ytterligare ett par timmar. Fläskfilé med citron, chili och timjan. 1 kg fläskfilé salt svartpepparMarinad. 1 kg fläskfilé
Till det åt vi, fläskfilé som hade fått marinera både i kall och varm marinad. Nästa steg blev att, filén och den kalla marinaden åkte ner i en gjutjärnsgryta, och fick koka där på svag värme,
½ dl skivade svarta oliver. Låt fläskfiléerna ligga framme i rumstemperatur en stund innan tillagning. Linda in de heta filéerna i ugnsfolie och låt dem svalna under tiden du rör ihop dressingen (fläskfilén lagas färdigt i folien och blir mycket mör och saftig)
Låt filén kallna. Låt stå kallt över natten. Smaklig måltid 600-700 g fläskfilé. Ugn 150°. Putsa filen. Krydda den runt om och stek den i en stekpanna tills den får fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.