1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar. 1 kg gurka av typen Västeråsgurka, gurka man odlar på friland för inläggningar
västeråsgurka Inlagd västeråsgurka. Inlagd västeråsgurka. Inlagd gurka är suveränt till allt från köttbullar med gräddsås till att lägga på leverpastejssmörgåsen
Mjölksyrejästa grönsaker var starten till min fermenteringsfixering. Mjölksyrejästa grönsaker har en syrlig och frisk smak och är inte söta som pickles
2 kg Västeråsgurka. Borsta gurkorna väl. Saltlag. blanda salt och vatten, rör om tills saltet har smält. Lägg i gurkorna hela och låt dem ligga i 1 dygn
Har du sett att det just nu nästan kryllar av ”Västeråsgurka” i affärerna. Hej på er. Och krondill. Ja, kräftsäsongen är här och dillkronor används i massor men de där gurkorna, har du egentligen riktigt bra koll på vad du ska använda dem till
1 kilo västeråsgurka. 1 kilo västeråsgurka. Bläddrade, lite på kul, i Husmoderns kokbok från 1925 för att se om där fanns något bra recept på salta västeråsgurkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.