Valborgsmeny
Taste by Louise
Taste by Louise
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 4 portioner Tid: 40 minuter Vintips: Gustav Lorentz Riesling Réserve (nr 22257)
  • 1 romanescoblomkål eller vit blomkål
  • 12 vårbetor, skalade (t.ex. röd-,gul-, eller polkabetor)
  • 1 knippe rädisor, rensade
  • salt
  • 1 msk olivolja
  • ½ baguette, dagsgammal
  • Hollandaisesås
  • 1 citron, färskpressad saft
  • 2 msk vatten
  • 3 äggulor
  • 200 g smör, smält
  • ½ krm cayennepeppar
  • 1 ask kryddkrasse, plockade skott (spara lite till garnering)
  • 4 portioner Tid: 1 timma
  • 800 g kalvrygg, hel bit
  • 1 vitlöksklyfta, hackad
  • salt
  • nymald svartpeppar
  • nymald svartpeppar
  • 2 msk smör till stekning
  • 1 schalottenlök, finhackad
  • 2 dl carnaroliris eller avorioris
  • 2 dl vitt vin
  • 4 dl hönsbuljong
  • 1 knippe grön sparris
  • 2 dl riven parmesanost
  • 3 msk smör
  • 70 g babyspenat
  • 1 citron, färskpressad saft och rivet skal
  • och rivet skal
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 1 knippe persilja, finhackad
  • 1 dl olivolja
  • 4 portioner Tid: 30 minuters tillagningstid och 2 timmar för nedkylning av soppa
  • 300 g rabarberstjälkar
  • 1 dl vitt vin
  • 1 ½ dl vatten
  • ½ dl strösocker
  • ½ vaniljstång, stång samt frön
  • maizena
  • 50 g smör, rumstempererat
  • 1 dl vetemjöl
  • ¾ dl strösocker
  • ½ dl havregryn
  • ¾ dl grovhackad mandel
  • Vit chokladmousse
  • 150 g vit choklad, hackad
  • 3 dl vispgrädde, vispad

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.