Förrätt - Räckcocktail. Huvudrätt - Black and White. Efterrätt - Banana Split. Jag och några kompisar fick för oss att ha en retro-kväll och minnas sin ungdoms glada middagar, nu skulle det bara bestämmas vilket årtionde som skulle vara temat, 70, 80 eller 90 tal. Det blev ett ganska snabbt beslut på 80-tal. Naturligtvis måste det ju poppas en massa 80-tals musik när man skapar dessa magiska rätter
Förrätt - Räckcocktail. Huvudrätt - Black and White. Efterrätt - Banana Split. Naturligtvis måste det ju poppas en massa 80-tals musik när man skapar dessa magiska rätter
Ca 200-250 gram bacon. Efter lite surfande på olika recept på Boeuf Bourgignon, så fastnade jag för ett recept, i det stora hela använde jag dom ingredienserna som receptet angav, men tog bort en del vin och ersatte det med vatten, och så hoppade jag över lite kryddor som jag tycker är sådär (tex lagerblad, vill ju inte göra en kallops)
Jag skivade upp tre potatisar i 4-5mm tjocka skivor och la dessa på ett dubbelvikt ganska stort folieark, saltade frikostligt och gav potatisen ett tunt lager paprikapulver och slängde på ett par rejäla klumpar smör och hällde sedan på en skvätt med olivolja
Till denna fiskgratäng som räcker till 4-6 personer behöver man. 500-600 gram vit fisk, jag använde torsk. 50-70 gram champinjoner. 4-5 stjälkar av persilja. 10-12 medelstora mjöliga potatisar (ca 1 kg). 500-600 gram vit fisk, jag använde torsk. 50-70 gram champinjoner. 4-5 stjälkar av persilja. 10-12 medelstora mjöliga potatisar (ca 1 kg)
Vi brukade även äta katrinplommonsufflé (ja, jag är född på 70-talet). Recept för 3-4 personer3 msk vetemjöl3 dl mjölk1 msk smör4 stora ägg3 dl lagrad, riven ost 2 tsk Maizenasalt & vitpeppar efter smakVispa ut mjölet med lite av mjölken i en kastrull, tillsätt resten av mjölen och smöret. Låt koka upp under omrörning och låt koka i 3-5 minuter. a 40-50 minuter. Recept för 3-4 personer
Hela dagen var en sån där "inför-dag", åkte till stan och trängdes med resten av stan för att få fatt på de sista ingredienserna, ofantliga köer på såväl saluhallen som caféet jag drog till för att återhämta mig med en snabb kaffe
Ett rejält långkok som sköter sig själv är perfekt att ha på lut till Nyårsdagen. Ett rejält långkok som sköter sig själv är perfekt att ha på lut till Nyårsdagen
Efter skridskoåkning, promenad och en hel del JVM-hockey smakade det gott med. Tidig förmiddag på nyårsdagen styrde vi kosan norr ut för att få oss ett par dagar med kära familjen B
Ett rejält långkok som sköter sig själv är perfekt att ha på lut till Nyårsdagen. Ett rejält långkok som sköter sig själv är perfekt att ha på lut till Nyårsdagen
Suget efter stark mat är fullständig - undrar varför. En promenad i snön - det snöar faktiskt. 1 rödlök1 gul lök½ chilipeppar½ gul paprika½ röd paprika½ grön paprika (övriga halvor passar utmärkt i en fräsch sallad till rätten)3-5vitlöksklyftor½-1 dl mango chutney5 dl vatten3 msk kycklingfond3 dl gräddemexikansk kryddblandningpaprikapulvergrillgryddasalt och svartpepparmaizenaredning4 kycklingfileerca ½ burk philadelphia ost1 hekto rökt skinka ( gärna basturökt )persiljaSkär ett snitt i kycklingfilen så det blir en ficka. 3-5 vitlöksklyftor. ½-1 dl mango chutney
Helt ny maträtt för min del, som jag kom på när jag kollade reklambladen tidigare i veckan. Den finns säkert redan, men inget jag personligen stött på tidigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.