Mina favoriter

Mina favoriter

Absolut blue souvenir

Blanda spritingredienserna i ett drinkglas och fyll upp med champagne eller mousserande vitt vin. Vi tog mousserande vin
Ananaspaj

Ananaspaj

Sätt ugnen på 200°. Smält smöret och häll över i en bunke tillsammans med mjöl, socker och bakpulver. Arbeta ihop ingredienserna till en deg
Silviakaka i långpanna

Silviakaka i långpanna

Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Äppelkaka Cocos

Äppelkaka Cocos

Skala äpplena och skär i skivor. Vispa ägg & socker poröst. Blanda vetemjöl, kokos, bakpulver och vaniljsockret och tillsätt i smeten
Svensk husmanskost

Svensk husmanskost

Jag har aldrig gillat kålpudding som liten. den jag fick i bamba var alldeles smaklös och vattnig och hemma ingick inte kålpudding i vår matkultur
Kålpudding

Kålpudding

God morgon på er. Hoppas att ni är piggare än vad vi  jag är. Denna energi som bor i barn, vart kommer den ifrån
Morotskaka i långpanna

Morotskaka i långpanna

Idag är det fredag och det är min tur att ha fredagsfika. Det blev en morotskaka i långpanna. Snabbt, enkelt och supergott
Mjuk kaka med kokosvaniljkräm

Mjuk kaka med kokosvaniljkräm

Denna kakan blev så jädrans god. Tyvärr hann jag inte ta någon fin bild på den så bilden nedan gör den verkligen inte rättvisa

Cheesecake

Gör så här. Mjukost. Klä ett durkslag med en kökshandduk och ställ den ovanpå en skål. Häll yoghurten i durkslaget, täck med plastfilm och låt rinna av i kylen under natten
Ingas inkokta päron

Ingas inkokta päron

Koka upp vattnet med sockret, citronsyran och den valda smaksättningen. Stöt saffranet i mortel om det inte är finstött redan
Päronmos med lavendel, ingefära och vanilj

Päronmos med lavendel, ingefära och vanilj

 Antal. ca 1 liten burk Ingredienser. 600 g päron1 ½ dl syltsocker½ dl strösocker1 tsk vaniljarom½ tsk ingefära (mald)½ tsk lavendel (mald) ½ dl vatten1 vaniljstång, dela och ta ut vaniljen
Syltade päron till ost

Syltade päron till ost

Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Prinsess Tårta

Prinsess Tårta

Jag kollade på Hela Sverige Bakar på internet och blev inspirerad  att själv testa och göra en prinsess tårta och se om ja lyckas på 2 timmar,de kan ja säga att ja inte hann med men jag blev riktigt nöjd med slutresultatet
Egen sylt

Egen sylt

Det är något alldeles speciellt med sin alldeles egna hemmagjorda sylt. Speciellt när man är barn och man har plockat och kokat bären själv
Syltad squash

Syltad squash

Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Syltad ingefära

Syltad ingefära

Att ingefära är en av minafavoriter är svårt att missa eftersom jag använder det i vart och vartannat recept

Hallon- och citronmoussetårta

Gör så här. Börja med tårtbottnen. Rosta havregryn, kokosflingor och vetemjöl i en stekpanna utan fett. Rör om hela tiden så att allt blir jämnt rostat
Citron saft!

Citron saft!

Uppfriskande och god saft. Du behöver. 7 ekologiska citroner 2 kg socker 30 g citronsyra 2 l vatten Gör så här
Saft av hallon och rödvinbär

Saft av hallon och rödvinbär

Av sommarens sista rödvinbär och köpehallon kokade jag ihop en smaskig saft. Nästan lika god som mormors

Syrén saft

När jag ändå är igång och testar syrén blommor så satte jag saft ikväll. ska även göra lite marmelad av saften när den är klar