Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Gör så här. Mjukost. Klä ett durkslag med en kökshandduk och ställ den ovanpå en skål. Häll yoghurten i durkslaget, täck med plastfilm och låt rinna av i kylen under natten
Antal. ca 1 liten burk Ingredienser. 600 g päron1 ½ dl syltsocker½ dl strösocker1 tsk vaniljarom½ tsk ingefära (mald)½ tsk lavendel (mald) ½ dl vatten1 vaniljstång, dela och ta ut vaniljen
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Jag kollade på Hela Sverige Bakar på internet och blev inspirerad att själv testa och göra en prinsess tårta och se om ja lyckas på 2 timmar,de kan ja säga att ja inte hann med men jag blev riktigt nöjd med slutresultatet
Skala squashen och dela den på längden. Gröp ur kärnorna och skär köttet i tjocka skivor. Blanda lagen utan konserveringsmedel i en kastrull och koka upp den
Gör så här. Börja med tårtbottnen. Rosta havregryn, kokosflingor och vetemjöl i en stekpanna utan fett. Rör om hela tiden så att allt blir jämnt rostat