Kvällens middag idag blev en jättegod rotfruktsgrytamed bulgur. I vanliga fall har jag ju alltid salt i min mat, men nu har jag försökt att krydda mer med färska kryddor istället Delar med mig av receptet på maten jag gjorde här nedanför Hittade ett recept på Ica som jag utgick ifrån, men sen gjorde jag lite som jag själv ville, bytte ut lite och tillsatte lite
Fräs det i en gryta i olivolja på medelvärme, så att löken blir blank och mjuk. Dela och skär squashen i bitar och lägg i grytan tillsammans med avsköljda vita bönor
Hacka purjolök, paprikan, rödpepparen och vitlöksklyftorna häll i tillsammans med ärtorna. Håll koll så det inte är helt utan vätska, får inte brännas vid i botten, fyll på med mer vatten om det behövs
Det blir en trevlig rustik känsla med olika former i grytan. Nu kokar du upp härlighten för att sedan sänka värmen till medel och låt allt koka försiktigt under ett lock tills rotfrukterna blir mjuka men akta så de inte kokar sönder
Servera rotfruktsgrytanmed couscous. Rotfruktsgryta. Rotfruktsgryta. Hetta upp oljan i en stor kastrull eller gryta och fräs alltsammans med oregano och fryst basilika under omrörning ca 2 min. Smaka av grytan med salt och peppar och låt den puttra ytterligare 5 min utan lock
Smaka av med salt och peppar. Servera med bröd eller matvete eller dyl. 3 potatisar½ rotselleri300g tofu1 dl röda linser1 burk krossade tomater1 burk kokosmjölk3 dl vatten1 buljongtärning2 tsk tandori krydda2 tsk curry1 tsk mald ingefära1 krm kanelsaltpepparSkala potatis och rotselleri, skär i bitar och stek i gryta med kryddorna
Servera med goda smörgåsar. Det här är en av mina älsklingsrätter. Grunden till det här receptet kommer från Icas kundtidning Buffé, men jag har ändrat det lite så att det passar oss
Och med hösten kommer ju grytorna på middagsbordet igen. FLÄSK- OCH ROTFRUKTSGRYTA. ) Denna grytan blir mustig och god med fläskkött, lök, morötter och palsternacka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.