Lägg i de torkadesvamparna som tidigare lagts i blöt och skivats. Bryn den kokta skinkan i smör i en stekpanna, tillsätt grädden, den skivade fontina-osten och låt den smälta
För något år sedan var jag helt besatt av torkad frukt, särskilt äpplen. Torkade äppelringar. Det är så gott och nästan så pass sött att man blir misstänksam
1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche. 1 burk smaksatt creme fraiche svamp och timjan och 1/2 burk vanlig creme fraiche
Svamp och kyckling risotton. Stek svampen. Blanda ner kyckling- och svampröran i risotton. En hel del svamp,jag hade egenplockad som motsvarade typ 2 burkar kantareller. 0,5 - 1dl torkade höstkantareller. 0,5 - 1dl torkade
Rensa och skär svampen i mindre bitar, stek den i stekpanna i oljan och smöret tills den börjar få färg, strimla löken och hacka vitlöken och tillsätt och fortsätt steka, tillsätt den torkade timjanen och salta och peppra
Veckans så otroligt goda pirog med svamp, vitkål och kokta ägg var det så länge sedan vi åt hos oss. Vi bestämde oss för att ta Karl-Johan svamp från skafferiet och la den i blöt
I ett avsnitt gjorde han en enkel svamprätt med krispiga brödsmulor, rosmarin och vårlök. Stekt svamp med brödsmulor, vårlök och rosmarin – en receptskiss
Underbart gott. • äpplen urkärnade och skurna i ringar • citronsaft som äpplena vänds runt i• kanel och socker som strös över äpplena• vänd runt på en plåt• in i ugnen på 200 gr en kvart• sänk till 150 gr och låt de ligga 30-40 min• stäng av ugnen och ha
Att torka apelsiner är ett enkelt och billigt julpyssel som ju blir otroligt fint som dekoration. För att inte tala om doften som sprids i hemmet när man torkar apelsinerna, den är magisk
Lägga in svamp i ättikslag är en riktigt gammal mattradition. Svamp har i alla tider varit ett bra proteintillskott till maten när det varit ont om kött och fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.