Rensa och skölj ärtorna. Blötlägg ärtorna i lite vatten över natten. Slå bort blötläggningsvattnet. Om du har tillgång till torkat renkött skär du det i små bitar och blötlägger tillsammans med ärtorna
Sätt ugnen på 150 grader. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt socker och äggvita. Rör massan smidig. Bred ut smeten på en smord och mjölad plåt till en rund botten, c
Paul Svensson (länkad till videon)Vi har fört många diskussioner under året om det här, vi vill lyfta fram råvaorna mer och få enklare tallrikar att bedöma
Recept från Åland. 4 portioner8 st abborrfiléer (benfria)160 g purjolök3 st äpplen100 g ost (riven)2-3 dl gräddesmörskorpmjölsaltsvartpepparSmörj ugnsformen med smör och lämna 2 matskedar smör i botten på formen
Den gångna veckan har den nationella mat-tema-veckan med temat renkött firats i Finland. Avsikten med temat renkötts-veckan har varit att lyfta fram det smakligt goda, unika och möra egenskaper som denna lappländska råvara består av
Ha en fortsatt härlig söndag mina vänner, och ring mamma vettja. Jag och min mamma kan prata i telefon hur länge som helst, och även om jag är mest lik pappa, och nästan lite karl, så har nog alla kvinnliga drag som existerar i min kropp kopierats rakt av från min mor