Först ut i äppelbaket för denna gång är en lättgjord smulpaj smaksatt med kanel. Hösten är äpplenas årstid, och jag har insett att jag knappt bakat något alls medäpple under denna säsong
Inspirerad av det stötte jag mitt saffran till smulpajenmedäpple i lite Calvados. Blanda med smör och övriga ingredienser och blanda till en smulig massa
) Äpplena bidrar med perfekt sötma och smak och hasselnötterna bidrar med lite krispighet. Dessa var riktigt mumsiga, De har en knäckig-kolaaktigt smak
Skala och klyfta äpplenaoch lägg i en pajform. Smält smör och rör ner övriga ingredienser. Bred blandningen över äpplenaoch grädda i 175 grader i ca 30 minuter
Testade denna igår på syrran när hon var över på middag och den blev, jag får säga det själv väldigt god, med sin knäckiga yta och varma, goda äpplen inuti
Vi ringlade som sagt lite sirap över på kakan också för att få den extra "knäckig". lägg ut äpplen först i pajformen och fyll sedan på med jordgubbr för att sist toppa medsmulpajskalet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.