Om man använder rätt produkter som bl a kokosmjöl. Jättegott bröd. Och med riktigt brödkonsistens. Fördela smeten i en avlång brödform som är täckt med bakplåtspapper (OBS
Sedan låter du bröden svalna på galler. (jag hade inga sesamfrön och de blev supergoda utan med ). 3 dl mandelmjöl. 2 msk kokosmjöl. 2 dl sesamfrön ( jag hade inga hemma så jag gjorde utan och det blev bra ändå). 3 dl mandelmjöl. 2 msk kokosmjöl
Ett av de godaste bröd jag ätit, detta är verkligen något extra för mig, godis på hög nivå. - 1 liter filmjölk- 3 dl mörk sirap- 1/2 dl apelsinmarmelad- 1/2 dl brödryddor ( 1 påse)- 13 dl rågsikt (cirka)- 4 dl grahamsmjöl- 1 msk salt- 1 msk bakpulver- 2msk bikarbonatsmöra med smör 2 st brödformarugn 175 grader i ca 60 min 1 liter filmjölk. 1/2 dl brödryddor. 4 dl grahamsmjöl. 2 st brödformarugn
Rustique Råg är ett naturligt mjöl helt utan tillsatser. Används med fördel som inblandningsmjöl ihop med Rustique Vete och ger då ett luftigare, och mer smakrikt, resultat vid bak av till exempel baguetter eller surdegsbröd
Häll sedan i lite mjöl i taget och rör om ordentligt. 4-5 dl eller ca 240- 300 g finax naturligt glutenfri Mjölmix. De som inte har Gluten byter ut mjölmixen till 5 dl vetmjöl special
Jag använde ingen degmaskin utan använde mig av den där vila/vika-metoden som jag ofta använder. Jag bakade ett och samma bröd med två olika sorters vetemjöl
Det här långa brödet bakade jag härom dagen på rågsurdeg, vetemjöl och kamutvete. När jag började intressera mig för bröd för några år sedan bakade jag mycket ur Riddarbageriets bröd, och en favoriter i den boken var ett bröd som heter Kamut Grande
Det här brödet har jag bakat två gånger de senastetvå veckorna och det är så gott. Vill man inte ha hela frön i brödet går det säkert bra att finhacka pumpafrön och solrosfrön
Häll ut degen på väl mjölad arbetsyta. Naanbröd är ett indiskt tunnbröd som bakas i en tandoorugn, men eftersom jag inte äger en sådan så bakar jag mina naan i en helt vanlig ugn, vilket går alldeles utmärkt
Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet. (jag har tagit recept rakt av från Nilla's Kitchen, men bytte ut nyponskalmjöl mot durramjöl
Det fantastiska brödet har ni hört talas om det. Receptet på brödet finns sedan tidigare här på bloggen och det är verkligen en stor favorit bland alla brödrecept tycker jag
Mät upp mjölet i en skål och tillsätt salt. Låt bröden svalna under duk. Det här behövs till 8 bröd. 4 dl vetemjöl. Ta upp degen på mjölat bakbord och dela den i 8 bitar. Relaterade 4 dl vetemjöl
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.