För en tid sedan fick jag äran och förtroendet att baka en bröllopstårta. När det väl började dra ihop sig mot bröllopet tror jag att jag hade mer kalla fötter och var sju resor mer nervös än bruden själv
Där bakades det bröd och det såg ut att bli så himla bra så jag ville testa själv. Ta ut plåten, häll på lite mjöl och lägg på bröden när de nått dubbel storlek
Grädda bröden så här. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen bröden jäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Bakat eget bröd. Jag försöker baka eget bröd här hemma, men tycker faktiskt bäst om köpt rostbröd. När jag bakar bröd så blir det ofta lite grövre bröd till mannen, men eftersom han glömmer att ta upp brödet från frysen, äter han av mitt rostbröd och hans bröd ligger kvar i frysen
Jag brukar baka brödet i en mindre långpanna, för att få brödet högre. rågsikt eller lantbrödsmjöl. Grädda brödet i 225 grader varm ugn i ca 15- 20 minuter
Om den är för varm blir brödet ganska hårt. -När brödet har gräddats klart tar du ut dem och penslar med matolja och låt bröden vila under duk tills de har svalnat
Populära inlägg. Proteindrink, för alla tränande. Nja, det tvivlar jag lite på. Går man till gymmet en gång i veckan och lyfter lite det man känner för utan att riktigt ha något mål eller ko
Vill man baka det som vanligt matbröd utan bakmaskin så går det naturligtvis också bra. Knåda degen och forma till en limpa som läggs på plåt (smord eller bakplåtspapper) eller lägg i en smord avlång brödform
Det här är ett fantastiskt gott vitt glutenfritt bröd. Om du bakar ut det som en fläta som jag gjort, är det ju dessutom väldigt kul att servera till gäster som kommer på besök i stället för ett ordinärt formbröd