Hade passat bra att blanda i lite rostade nötter tillsammans med de steka äpplena. Igår bjöds det på Amerikanskäppelpaj till efterrätt, roligt att testa något nytt istället för den vanliga smulpajen
Äppelkaka med knäck. Efter jobbet kom våra fina kompisar Git och Micke och hälsade på, vi åt amerikansk äppelkaka med knäck och vaniljsås och satt och pratade en stund, vi har varit vänner i 40 år så även om det går ett tag mellan gångerna när vi ses så fortsätter vi där vi slutade sist
Servera med vaniljsås eller glass. Strö över lite hackad mandel eller hasselnötter. Ugnstemperatur 200 grader5 äpplen2 tsk mald kanel100 g smör2,5 dl strösocker2,5 dl vetemjöl2 tsk vaniljsocker1 tsk bakpulver0,5 tsk salt1 ägg, uppvispat15 st hackade sötmandlar eller hasselnötter Gör så här
Blanda socker, vaniljsocker, citron och kryddor och blanda med äpplena. Snitta några lufthål i locket och pensla med uppvispat ägg och strö på lite socker
Amerikanskäppelpajmed stekta äpplen. Maken är egentligen mest förtjust i smulpaj men jag hade inte tillräckligt med smör hemma så det fick bli en amerikansk variant på paj, mördegsbotten/toppen med kanel-och vaniljstekta äpplen
Äppelpajen serveras med vaniljsås. Vårt äppleträd har små äpplen som är ganska goda, då är det dags att baka ett recept på "Amerikanskäppelpaj", som är riktigt gott
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.