En klassisk VitelloTonnato ska lagas på kalvkött (recept hittar du i min italienska receptsamling). Men det går också att göra en underbart god liknande rätt på tunna skivor av fläskfilé
Det blev väldigt lyckat och föll verkligen våra italienska vänner på läppen, som aldrig hört om något så annorlunda som att grilla köttet till vitellotonnaton
Det här blev mitt bidrag på barnbarnet Konrads studentbuffé igår. En klassisk italienare på likaså klassiskt vis, dvs med kalvinnanlår som huvudingrediens
Vi börjar med en varmrätt som vi satte i oss igår, fläskfilé med gratinerad potatismos och rödvinssås, som genast kändes värd en plats på listan över förslag på nyårsmenyn
När potatisen blivit mjuk i ugnen tar man ut den och lägger påfläskfilén. Häll på grädden. Ta ur filén ur stekpanna och häll på crème fraîche och färskosten
Skär ett djupt snitt på längden efter hela filén och vik upp den. Krydda filén och lägg på röran. Lägg på ett ugnssäkert fat eller form i ugnen på 200 grader. 1 fläskfilépå 600 g
Och bjöd på buffé vår närmsta familj på varmrökt lax, marinerad fläskfilé, kycklingfilé, mormors köttbullar, potatissallad, sallad, vattenmelon, goda ostar och ett suveränt pain blanche
Lägg de avrunna skivorna på ett smort fat. Lägg köttet ovanpå. Stek dem ca 2 minuter på var sida. Strö på riven ost och gratinera ca 15-20 minuter mitt i ugnen. 5 st fläskfilé
Bred påtonnatosåsen. Häll på vin och täck sedan med vatten. Mixa alla ingredienserna till såsen med stavmixer, späd med köttbuljong tills den är lös nog att bre ut på köttet och smaka av med citron, salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.