Blanda runt och krydda med salt och peppar. Smaka av såsen med salt, citronsaft och cayennepeppar. Ugnsbakadkolja, 4 portioner. 800 g filé av kolja eller torsk. Skölj och strimla purjolöken, låt steka med fläsket sista 5 min. Ugnsbakadkolja, 4 portioner 800 g filé av kolja eller torsk
Lägg fiskfiléerna i en ugnsfast form och krydda lite lätt med salt. Lägg basilika, persilja, vitlök, paprikapulver, chiliflakes, spiskummin, salt, peppar, olja och honung i bunken och mixa samman med en stavmixer till en slät sås
Det blev kolja och det var nog första gången jag åt det. Krydda med salt och svartpeppar och ställ in formen i ugnen igen och stek fisken tills den är klar
Koljamed ett täcke av svamp, ost och mandelflarn – smakrik och fräsch middagsmat. En extra bonus för övrigt med att försöka äta mindre kött är att man ”tvingas” börja variera de få fiskrätter vi annars oftast äter, och eftersom jag älskar svamp så fick champinjoner bli smakbärare i kvällens middag
Jag gjorde förstås rätten glutenfri, ugnsbakade fisken på låg värme i stället för att koka den, och lyxade dessutom till det hela med spenat i botten och räkor på toppen
Smaksätt med lite salt och peppar. Servera med nykokt potatis och en sallad på finskuren fänkål med lite dressing gjord på olivolja, citronsaft och en gnutta honung samt salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.