Skiva filéerna i ganska tjocka skivor lite på snedden och servera med salsan, ugnsbakade rotfrukter och lättkokta sugarsnaps eller sockerärtor och små broccolibuketter
Får jag kanske tipsa om kyckling ikväll. Ja, skippa fredagstacosen och gör kyckling idag istället tycker jag, jag lovar att detta är precis lika fredagsgott som tacos är, och definitivt mindre uttjatat
Vad passar väl bättre i sommarvärmen än kyckling och en svalkande tzatziki. Lägg över kycklingfiléerna i en ugnsform och låt dem bli färdiga i ugnen tillsammans med jordärtskockorna, under den sista kvarten av tillagningstiden för jordärtskockorna
Börja med att tvätta kycklingdelarna, salta och peppra. Rulla kycklingdelarna i mjöl. Finhacka vitlöken och stek dem tillsammans med kycklingen i smör till de fått färg runt om
Gnid in kycklingen med citronsaft och strö sedan kryddblandningen över kycklingen. Hetta upp smör och olivolja i en stekpanna och bryn kycklingen runt om
Gör så här Sätt ugnen på 125 grader Salta och peppra kycklingfiléerna och bryn dem runt om i smör Lägg dem i en ugnssäker form och stek färdigt i mitten av ugnen till 65° innertemperatur, ca 30 min Skala och skär palsternackor och morötter i mindre bitar Koka dem mjuka i lättsaltat vatten Häll av vattnet och blanda ner gräslök, olivolja och citronskal Smaka av med salt och peppar Dela champinjonerna i mindre bitar Skala och hacka löken Stek svamp och lök i smör i en stekpanna Blanda ner curryn och låt den fräsa med ett par minuter Tillsätt buljongtärning, vatten och crème fraiche Koka ihop till en simmig sås, ca 5 min Servera kycklingen med rotfrukter och sås 125 grader Salta
Ställ i kylen medans kycklingen förbereds. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling. Salta och peppra kycklingen, pressa eventuellt över 1 vitlöksklyfta, lägg i en smörad ugnssäker form. Baka kyckling och gratäng på 225 grader i ca 30-40 min. 4 kycklinglår el. 1 hel kyckling
Kommentarer
Jimmy
uyguyg
Logga in eller Registrera för att kommentera.