Koka upp vatten och lägg i grönsaksbuljongtärningarna. Häll i passerad tomat och kryddorna. lägg i makaronerna, grädden och korven och koka tills makaronerna har mjuknat
Den här tomatsoppan är otroligt smakrik och värmer ända ner i tårna. Det är gott och passar som lunch och även kvällsmat, gärna med något slags bröd till
ca 2 msk smör 1 st gul lök ca 800-1 000 g goda tomater eller 800-1 000 g krossade tomater 1 dl vatten 1 dl vispgrädde eller 1 dl mjölk 1 krm malen svartpeppar 2 st tärningar grönsaksbuljong 0-1 tsk salt
Servera tomatsoppan med grillade baguetter. Skala och grovhacka lök och vitlök. Hetta upp lite olja i en kastrull och fräs lök, vitlök, chiliflakes och basilika på medelvärme utan att det tar färg
I dagens matlåda hade jag med mig en matig tomatsoppa med risoni, bönor och fetaost. Vi har ju en deal hemma sedan nyår att äta vegetariskt en gång i veckan och veckans ”veggo” kan vi nu bocka av
Bred ut tomatsås och fördela ost (ca 100 gram), oregano och skinka över. Skär rullen i 10-12 delar och lägg dem med snittytan upp i pappersformar eller på plåt täckt med bakplåtspapper. Strö lite extra ost över och grädda ca 10 min
4 2 frysta vitlöksbaguetter (à 175 g) 2 gula lökar 2 vitlöksklyftor 2 msk olivolja 1 förp pastasås (tomat och basilika, à 690 g) 8 dl grönsaksbuljong (vatten och buljongtärning eller fond) 2 1/2 dl matlagningsgrädde ca 150 g spaghetti salt och peppar Lägg till i inköpslistan
Skala och hacka lök och vitlök. Tillsätt pastasås, buljong och grädde, låt koka några minuter. Bryt pastan i mindre bitar och lägg ner den i soppan och låt koka klart
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.