Risotton ska sjuda lugnt på låg värme och röras om ofta under tillsättning av buljong. Risotton ska bli lös, med en kärna i riset som ger ett visst tuggmotstånd
Artusi ger oss tre varianter på risotto som man gör den i Milano, med saffran. Det gav en spännande smak till risotton och var mycket god tillsammans med saffranen
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Det här är Sophia Lorens favorit-risotto, med oxmärg och saffran. Den blir härligt krämig och rund i smaken, det bästa av Artusis risotto-recept som vi testat hittills
Artusi för svenskar | Italiensk mat från 1800-talet
Risotto kan jag ofta ta till när jag inte riktigt vet vad jag ska laga för mat, enkelt att göra, den går att smaksätta med nästan vad som helst och ingredienserna finns alltid hemma
Men nu får Ni först frestas av denna läckra gyllengula risotto med saffran. Risotto Milanese2 dl arborio- eller avorioris5-6 dl grönsaksbuljong. Låt risotton koka på svag värme utan lock ca 20 min
Vi har blivit lite av risottotokar här hemma. I Italien äter man det som ensamrätt men vi serverar ofta risotton som tillbehör, ungefär som pasta, ris eller potatis
Risotto är alltid gott och det blir inte sämre i sällskap av den här goda kycklingen. Fräs babyspenat och vitlök hastigt i olivolja och servera kycklingen med risotton
Risotton blev också riktigt bra. Nästa gång jag gör denna så tror jag att jag ska göra den till fisk/skalddjur istället då jag tror att det passar bättre tillsammans med saffransmaken från risotton
Jag älskar att göra risotto. Risotto är så tacksamt att göra. För mig är risotto en hel rätt, jag serverar sällan något mer än själva risotton och det som är i men det passar som tillbehör till kött, fågel och fisk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.