Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 1 kg Revbensspjäll
Här har jag samlat många av mina goda tillbehörtill vårens och sommarens kommande grillmiddagar. Revbensspjäll är ett av de godaste kött man kan grilla, tycker jag
Värm vinbärsgelén i en kastrull ihop med övriga ingredienser till glazen. Stek spjället mitt i ugnen, 175 grader, i 1-1,5 timme eller tills benrn lossnar lätt och köttet känns klart
För att fira denna gastrohistoriska insikt bjuder vi på revbensspjälltill jul. Nu är det inte långt kvar till vår största högtid, men innan dess lite om något som glömts bort
Detta tar några timmar och under tiden gör ni coleslaw (se nedan för tillvägagångssätt)När spjällen ser ut som på bilderna så penslar ni första gången med glace och vänder dem omJag har medvetet inte penslat hela för att ni ska se hur det ser ut innan man börjar med glacenKlicka på bilderna för större bild
Perfekt till julbordets köttiga delar, som julskinka, köttbullar och revbensspjäll. Till sillbiten är det en pilsner med hyfsad beska och en lille én som de säger i vårt södra grannland
Grilla revbenen till dom fått fin färg. Det här sättet att göra revbensspjäll har jag skrivit om tidigare men det blir så otroligt gott så jag måste tipsa om det igen
Men när jag klev upp hade det övergått till regn, så när vi åkte i väg var det bara en slaskig sörja på vägarna som senare blev värsta ishalkan med kraftig blåst dessutom
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Perfekta till årets julbord. Vi hade köttbullar, prinskorv, julskinka, jansons, rödbetssallad, kallrökt lax, varmrökt lax och sen de här hejdundrans goda tjocka revbensspjällen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.