Zeta
Zeta
Zeta
Zeta är ett av Sveriges mest älskade företag. Och familjen Di Luca fortsätter att vara det de alltid har varit - en familj där mat är kärlek.
Parmesan

Parmesan

Parmesanchips med två olika topping

Parmesanchips med två olika topping

Sätt ugnen på 225 grader. Riv osten på den fina sidan av rivjärnet. Täck en plåt med bakplåtspapper och lägg ut små högar (ca 1 tsk) med några centimeters mellanrum
Pasta alla Michaela

Pasta alla Michaela

Blanda i parmesanen och vänd hastigt runt i pannan innan servering. Koka pastan i saltat vatten enligt anvisning på förpackningen
Vegetarisk pastagratäng

Vegetarisk pastagratäng

Strö parmesanosten över. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och skiva jordärtskockor och lök. Putsa och skiva svampen
Lasagne

Lasagne

Avsluta med plattor, ostsås och strö över rikligt med riven parmesanost. Stek nötfärs på hög värme i olivolja i en gryta tills färsen är genomstekt
Piccata Milanese

Piccata Milanese

Vispa ihop ägg och parmesanosten. Torka schnitzlarna med lite. papper. Krydda med lite salt och peppar. Vänd dem i vetemjöl och klappa av överflödigt mjöl
Inbakad fläskfile med parmaskinka

Inbakad fläskfile med parmaskinka

Sätt ugnen på 225°. Bryn fläskfilén runtom i olja ca 5 minuter. Salta och peppra. Täck en köksbänk med plastfolie (ca 40 x 40 cm)
Frasiga parmesanpinnar

Frasiga parmesanpinnar

Sätt ugnen på 225°. Rulla ut degen på en köksbänk. Pensla med uppvispat ägg och strö på ost och sesamfrö
Parmesanostpaj

Parmesanostpaj

Värm mjölken lite och rör i mascarponeosten och den rivna parmesan. Arbeta ihop mjölsorterna och saltet med smöret, använd gärna fingrarna