Gör ett snitt i laxenoch täck filéerna med röran. Först tänkte jag laga en god köttbit men tänkte om när jag kom till affären där jag hittade fin lax, så det blev ett gammalt recept som jag inte lagat på länge
snarare en något look-alike wannabie medlax. fräs upp lite smör och slunga löken i en minut, tillsätt därefter gurkan ytterligare en minut, smaka av med lite havssalt
Servera medgrillade grönsaker och aioli. Lägg laxbitarna i en plastpåse och häll över marinaden. Dagen efter föreläsningen med Annika la jag om min kost och tog bort det mesta av de kolhydratstinna måltider jag ätit tidigare, bestående av stor mängd pasta och mackor
Tomater, fetaost med ännu mera örter och oliver, en krämig smakexplosion att täcka din laxfilémed. Lägg ett generöst täcke av de färska örterna i botten av en ugnsfast form och lägg laxen ovanpå
Pensla laxfilénmed olja och ringla över lite limesaft. laxfilé. Krydda med salt och peppar. Börja med att röra samman alla ingredienserna till limesmöret
Grillen går för fullt och igår kväll grillade jag en stor laxbit på grillen med indirekt grillning. Jag började med att grida in laxenmed olivolja, rev över lite citronskal, pressade ut citronsaft över den, strösslade över lite hackad dill, salt och peppar
Salta och vitpeppra laxbitarna på båda sidor och låt dra en stund. Lax är aldrig fel. Med enkla medel blir det en mycket god och lite ”lyxig” känsla en vanlig lördagseftermiddag
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.