Servera till sallad, grillade grönsaker, skaldjur eller stekt fisk. Lägg vitlöksklyftorna på ett fat och sätt in i ugnen i 20 minuter i 175 grader tills de är mjuka
Pensla grönsakerna med olivolja och grilla dem så att de får fin färg och blir mjuka, salta. Grilla pancettan 6-7 minuter, vänd ofta eftersom fettet droppar ner och det lätt börjar brinna. Grilla halloumin till fin färg och grilla salsiccian runt om i ca 12-15 minuter
Pensla sparrisarna med olivolja och grilla runt om i 5-7 minuter, var försiktig så de inte bränns. Sätt in vitlöksklyftorna med skalet kvar i ugnen på 175 grader i 15-20 minuter, tills de blir mjuka
Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor. Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor
Blanda alla ingredienser till glazen i en kastrull. Koka ihop tills hälften av vätskan återstår. Vätskan har då blivit sirapslik och lite trögflytande när den svalnat
Skiva resten av grönsakerna, pensla med lite olivolja och grilla dem på båda sidor. Torka av aubergineskivorna, pensla med olivolja och grilla även dem på båda sidor
Forma färsen på 8 spett och grilla 5 minuter runt om. Blanda samtliga ingredienser utom Fetaosten. Bryt osten i mindre bitar och vänd försiktigt ned den sist för att den inte ska bli så finfördelad
Pensla köttet med olivolja och grilla precis till servering. Sätt ugnen på 225°. Rosta potatisen tillsammans med vitlök, olja, salt och peppar i mitten av ugnen ca 30 minuter