Blanda i och toppa med grön sparris, olika sorters svamp, bacon, purjolök eller andra grönsaker. Blanda ner osten så att den smälter och gör det där sista för risotton - att den blir riktigt krämig
Ingredienser Portioner. 4 1 gul lök 2 stora vitlöksklyftor 280 g torrsaltat bacon 250 g champinjoner 2 msk olivolja 3 dl carnaroli ris 2 tsk rosmarin 2 1/2 dl vitt matlagningsvin 12 dl hönsbuljong (vattenoch buljongtärning eller fond) salt och svartpeppar 95 g parmesanflarn 65 g babyspenat Lägg till i inköpslistan
Tea gillade risottonoch åt en STOR portion tillsammans med vita bönor. Risotto är inte svårt att göra och det tar inte så värst lång tid heller, men du behöver röra om i risotton nästan hela tiden för att den ska bli sådär krämig som är så himla härligt
Krämig risottomed kyckling och svamp är en av mina favoriter när det kommer till risotto. Jag älskar verkligenrisottooch det går att variera i all oändlighet
-) Jättegott med småknapriga gröna ärtor till. -). Med så mycket buljong och ost som det är i risotto så blir smaken ganska "tung" och det är väldigt mäktigt
Fortsätt så tills risotton är krämig och riset mjukt menmedenliten kärna. Risotto är ju inte bakning, men nu är det så att jag efter mycket funderande bestämt mig för att även låte er ta del av några av mina favoritrecept även i den här kategorin
Personligen älskar jag karljohansvamp i risottooch idag använde jag det tillsammans med champinjoner för att får den där härliga karljohan-smaken som verkligen blir pricken över i
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.