Det funkar perfekt till stekt fisk som jag serverade det till men även till mycket annat. Savoykål med ärtorca 400g grovt strimlad savoykål200g frysta gröna ärtornågra klickar smörlite vitvinsvinägersalt, pepparBryn kålen i smöret, salta och peppra rikligt, slå på vinägern lägg i ärtorna och sätt på ett lock och låt ånga några minuter, smaka av vänd i en klick extra smör, servera
Vegomåndag igen, och jag bjuder på en lite annorlunda vegansoppa med svartkål. Jag upptäckte den i butikshyllan - nyss hemkommen från Italien - och kastade mig raskt över den
Vitkålssoppa Jag fortsätter på gårdagens tema, med ett kålrecept till. Har en del recept kvar från Kreta, innan jag kommer igång med matlagningen här hemma
Rosta nötterna i en torr varm stekpanna tills de börjar få färg. Dela kålbladen i mindre bitar. Koka dem i lättsaltat vatten ca 1 min och kyl ner så att de behåller sin gröna färg
Kål är inte vidare romantiskt tycker nog de flesta. Många associerar vitkålen till den trista, oljiga pizzasalladen, men då ska ni veta att vitkålen tassar runt i finrummen och anses vara en riktig delikatess