Sätt ugnen på 175°C. Krydda steken med salt och peppar. Stek den i lite smör i en stekpanna. Sätt i en stektermometer i köttet och sätt in i mitten av ugnen
Lördagskvällen närmar sig och ytterligare en god helglunch ligger i magen. Efter en tur på torget kom jag hem med bland annat potatis, jordärtskockor, persilja, färsklök och en bit oxfilé
Den här rätten gjorde jag i lördags efter vi hade varit på matmässan. Full med inspiration i huvudet så satte jag igång med matlagningen och jisses vilken god middag det blev
Vi serverade lammet med jordärtskocksmos, brytbönor samt en sky. Jordärtskocksmos. Skär upp köttet (det ska vara rosa) och servera med jordärtskocksmoset, sky samt kokta brytbönor
Dags för fisk igen tycker jag. Det var ju ett litet tag sedan. Den här gången får det bli en smakrik rätt som passar både till vardag och helg, fina bitar torskrygg kryddade med en rolig och smakrik kryddblandning och lindade i bacon
Potatis- och jordärtskocksmos. Helt gudomligt gott, verkligen. Jag älskar ju fisk, som ni säkert vet vid det här laget, och torsk är en absolut favorit både till smak, konsistens och prismässigt
Underbar middag från igår. Jag satt och kollade igenom gamla bilder igår och såg då en från några år sedan när jag var i Tjeckien/ Tyskland och vandrade
Såsen. Skala och grovhacka schalottenlök och vitlök. Smörfräs hacket med chipotle och stjärnanis. Häll på vin, vatten och fond och koka ihop mängden till ca hälften
Jordärtskocksmos 1 kg jordärtskockor, skalade 2 dl crème fraiche 100 g smör salt vatten. Skiva lök och äpple i klyftor och lägg ut på en ugnsplåt med höga kanter
 Helgeflundra med forellrom och jordärtskocksmos. Helgeflundra kan fiskas bland annat i Skagerack och Kattegatt men finns även långt norrut vid Spetsbergen och Novaja Zemlja
Örtkryddad fläskfilé med potatis- och jordärtskocksmos – detta måste nog vara världens godaste mos. Vissa blogginlägg blir av någon anledning bara liggande och aldrig färdigskrivna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.