Gott nytt 2012!
Fröken Dills kök
Fröken Dills kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 1 liten biff, ca 80 g, fryst 2 dygn 1/2 shalottenlök, mycket finhackad
  • 1/2 lime
  • 1/2 tsk fisksås
  • 1/4 kruka färsk koriander, hackad
  • salt och nymald svartpeppar
  • Kall grönärtsoppa med vaktelägg, 4 aptitretarportioner, ca 2,5 dl
  • 1/2 shalottenlök en klick smör
  • 1,5 dl kycklingfond
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 1,5 dl frysta gröna ärtor
  • salt, peppar och en knivsudd curry
  • 2 msk mousserande vin eller vitt oekat vin
  • 2 vaktelägg
  • Citrussallad med hummer och halstrad pilgrimsmussla, 2 port
  • 1 blodgrape 1 apelsin 1/2 färsk fänkål
  • 1 liten shalottenlök
  • 1 liten hummer
  • 4 pilgrimsmusslor skal från 1/2 lime
  • 1 äggula 1 dl smakneutral olja
  • 2 msk saft från apelsin och grape
  • ev lite saft från lime
  • salt och nymald svartpeppar
  •  
  • fyllning
  • 1 liten shalottenlök
  • 1 dl stekt svamp, vi tog trattkantareller från frysen
  • 2 skivor rökt skinka
  • timjan
  • salt och peppar
  • 3 msk crème fraiche
  •  
  • rotfruksbakelser
  • 2 potatisar 1 morot 1 palsternacka timjan
  • salt och peppar
  • smör
  • 2 rejäla skivor lagrad hårdost
  •  
  • rödvinsreduktion
  • 2 msk socker
  • 2,5 dl oekat rött vin
  • 1,5 dl kalvfond (el koncentrat + vatten)
  • 1 msk balsamvinäger
  • 2 msk smör
  • salt och peppar
  • Blodapelsinkakor, 5 st
  • 1 blodapelsin smör
  • socker
  • 1 ägg 3/4 dl socker
  • 30 g smält smör
  • 3/4 dl mjöl

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.