Lussebullar, jag vet det är lite tidigt att börja med julmat men jag kan inte rå för det. Vanligtvis är jag inget stort Fan av lussebullar men när jag såg ett halvöppet paket saffran på diskbänken och kände smaken av riktigt fluffiga, krämiga bullar i munnen (rent psykologiskt alltså) så sattes ugnen på i ett huj
Dessa bullar är kalljästa, det gör att de blir lite wienerbrödsaktiga. De går utmärkt att frysa in efter jäsningen och grädda dem i ugnen enligt receptet när man vill ha färska bullar
Bullar till fikat är en riktig klassiker. De kan varieras på många olika sätt både när det gäller smak och utseende, allt från släta bullar till snurror, knutar mm
Här kommer en favorit i repris, nämligen saffransbullar med mandelmassa och russin. En riktigt goding enligt mig som numer hör julen till, farligt goda
Gör så här. Smula jästen i en bunke. Värm mjölken till max 37°. Häll den över jästen och rör om. Tillsätt smör, socker, salt, kardemumma och nästan allt mjöl ev blandat med hjorthornssalt
Klipp lite flikar runt om hela brödet (ser lite festligare ut) Pensla brödskivorna med vatten och låt dem ligga på en plåt i ugnen 225 grader i 2-3 min
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.