Den färdiga soppan ska ha en grötig konsistens. Tillsätt grönsakerna (ej de vita bönorna) och låt koka i ca 10 min under lock. Mixa 2/3 av de vita bönorna tillsammans med lite vatten och häll i soppan. Skär brödet i tunna skivor, dela varje skiva i 3-4 delar och tillsätt dem i soppan tillsammans med de hela bönorna, blanda väl och låt koka i ca 10 min
Vad passar bättre än en god och värmandesoppa dessa ruggiga novemberdagar. Den här soppan är en gammal favorit hos oss, den är så enkel att göra och smakar underbart gott
Jag började med att sätta igång ett storkok på Gulaschsoppa. Men vi åt ju inte soppan till frukost. När vi kom hem, hungriga och frusna, var det perfekt med en varm och god soppa
Sådana dagar passar det alldeles ypperligt att käka en kryddstark och värmandesoppa till lunch. Denna matiga och goda soppa, med bland annat vitkål, potatis, paprika och het grön currypasta, satte verkligen fart mitt blodomlopp och ökade säkert min kroppsvärme med några grader
Vi stannar inne och värmer oss med en soppa. Om man däremot rostar fröerna med lite olja och flingsalt förvandlas de däremot till något mer nötsmakande, krispigt som blir en perfekt topping till soppa
Gärna med mycket smak och fina grönsaker. Idag blir det en värmandesoppa med squash och saffran. I Frankrike gör man den fantastiskt goda rouillen (majonnäs) med saffran och cayennepeppar till fisksoppan, i mellanöstern förekommer saffran i var och varannan risrätt, i Spanien används den i paellan och i Indien i både glass och Biryani
Grönärtsoppa är både vackert och gott. Dra av kastrullen från värmen och mixa soppan slät. 350 gram djupfrysta gröna ärtor. 350 gram djupfrysta gröna ärtor
I onsdags var det riktigt råkallt ute så jag behövde något värmande till lunch – en soppa. Det är så länge sedan jag åt soppa och efter genomgång i frysen hittade jag ärtor och broccoli så jag gjorde en grönärtsoppa
grönsaksbuljong. Kallare och gråare väder gör mig direkt sugen på en god värmandesoppa. En soppa som går fort att göra och med flera näringsrika ingredienser
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.