in potatisen i aluminiumfolie, klicka in rom-mayon och garnera med räkor, , rödlök, dilloch citron. Vispa sedan sakta i oljan, sen vänder du ner gräddfilen och smakar av med salt & vitpeppar
Riv i dilloch slunga runt kastrullen med locket på. Dillslungad nypotatis. Skär torskryggen i bitar och lägg ner bitarna i en riktigt varm panna med ordentligt med smör med skinnsidan uppåt
Lägg i de tinade torskryggsfiléernaoch klipp över persilja. Ringla smör i en ugnsfast form, lägg i potatisarna och knacka sönder dem med något trubbigt
4 Rimmad torsk 4 port torskrygg (à ca 140 g) 1 1/2 msk salt 2 tsk socker 5 dl vatten Potatiscrème 600 g mandelpotatis 2 dl smetana 1/2 citron salt peppar Dillsmör 2 dl avrunna skalade räkor i lake 1/2 purjolök (à ca 100 g) 1 kruka färsk dill 100 g smör färskpressad citronsaft (några droppar) 1 ask krasse Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Ett härligt fiskrecept som fungerar perfekt en fredag eller lördag när man vill ha lite lugn matlagning med lite lyxigare touch, använd gärna en färsk torskrygg till receptet som höjer receptet ännu mera tillsammans med alla smaker
Avsluta med att strö över finhackad dilloch gräslök. Om du vill skalar du dem, men det fungerar bra med skal om skalet är fint och potatisarna är ekologiskt odlade
Borsta potatisarna väl och stick i dem med en gaffel, slå in varje potatis i folie. Tärna laxen och äpplet fint, blanda samman allt med räkorna och crème fraichen, smaka av med salt och peppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.