Smaka av med salt och peppar. En klassisk söndagsstek med nya tillbehör. Mycket spännande har hänt den senaste tiden och det har därför inte blivit så mycket bloggande (eller matlagande för den delen)
Älgstek tillagad i ugn tillsammans med rotfrukter och en sås gjord av själva sky. Jag blev väldigt nöjd med resultatet och såsen som passade så bra till själva älgsteken
Smaka av med örtsalt. Kyckling i marinad som grillades, potatisgratäng ochkantarellsås. Kantarellsås. Helger och kvällar ska tas tillvara och jag ska njuta av varje solstråle
-) Rönnbär är ju, milt sagt, kärva i smaken, men med hjälp av äpple och sherry blir smaken mildare. Skölj äpplena och skär bort eventuella skador, skär äpplena i mindre bitar
Dagens middag blev en otroligt god söndagsstek med mina favoritsmaker - balsamvinäger och ingefära. Hetta upp smör i en gryta eller stekpanna med hög kant som tål att sättas in i ugn
Tillsätt socker, vin och fond. Koka upp och fortsätt att vispa. Klicka i smöret och salta därefter. Entrecôte medkantarellsåsEntrecôte1 kg entercôte1 tsk peppar2 tsk saltSmör till stekningStek de salatade och pepprade entreôteskivorna på lagom värme tills de får fin färg och är genomstekta. Kantarellsås1 finhackad gul lök400 g kantareller1 msk smör3 msk strösocker1 flaska rödvin1 dl viltfond2 msk majsstärkelse75 g smör, gärna rumsvarmt1 tsk saltSkär svampen i mindre bitar. Servera med potatisskivor som tillsammans med salt och lite olja fått tillbringa 40 minuter i ugnen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.