Även om det inte är jul än på länge så kände jag för att baka de här snöiga chokladkakorna som är väldigt goda och chokladiga även en dag i juni =) De här kakorna är knapriga på utsidan och har ett mjukt inkråm som är väldigt härligt och fullt med chokladsmak
Fick frågan om jag inte kunde publicera ngt halloweenrecept och efter lite funderande bestämde jag mig för att slänga ihop tre enkla och relativt snabba halloweenbakverk
Att vila kakorna innebär att de torkar på ytan, på detta vis förhindras dem från att spricka i ugnen och ytan blir glansig/krispig och inkråmet blir mjukt
ca 30 st300 g smör2 1/4 dl strösocker21/2 dl brun farin2 ägg3 tsk vaniljsocker7 1/2 dl vetemjöl1 tsk salt1 tsk bikarbonat4 msk kakao200 g vit chokladGÖR SÅ HÄR
Dela degen i 24 lika stora bitar om du vill ha stora kakor (eller till dessert), och 48 bitar om du önskar mindre. Grädda mitt i ugnen ca 15 minuter (lite kortare för mindre kakor). Låt kakorna svalna på plåten ca 10 minuter innan de flyttas över till ett kakrack för att svalna helt
Låt kakorna svalna något på plåten och lägg sedan över dem på ett galler för att kallna helt. Bakade lite mumsigt goda Chocolate Chip Cookies med Nonstop idag, egentligen ville jag haft mini Smarties i men det fanns inte några i affären, ja riktigt goda blev de iallafall och jag testade ett nytt recept på cookies idag från boken Sommarens Söta