Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Vår & Påsk

Vår & Påsk

Bjud in till påskfest som är smakfull av vår. Starta med en krämig frittata, fortsätt med lamm eller kyckling och avsluta med en exotisk fruktdessert. Sen är det bara att njuta och tacka för applåderna.
Toast Bellman med Gubbröra

Toast Bellman med Gubbröra

Gör så här. Skär ansjovisen i bitar, grovhacka räkorna, hacka löken, fintärna potatisen och hacka äggen
Riddare med keso och avocado

Riddare med keso och avocado

Gör så här. Vispa samman ägg, mjölk, mjöl, fond och smaka av med salt och peppar. Doppa brödskivorna i smeten så att de dränks in ordentligt och stek dem gyllenbruna i smör i en stekpanna
Currysill med äpple

Currysill med äpple

Gör så här. Låt sillen rinna av ordentligt. (Smaka på sillen så att den är lagom salt. Om inte vattna ur den lite till
Kall Tomat- och Chilisås

Kall Tomat- och Chilisås

Gör så här. Vispa samman alla ingredienser och smaka av med salt, svartpeppar och fond. Servera till nystekta ricottaplättar eller grönsaksrätter
Kräftströmming

Kräftströmming

Gör så här. Skölj strömmingen hastigt i kallt vatten och klipp bort ryggfenan. Lägg ut filéerna, torka dem lätt med papper och salta lätt
Skördesill

Skördesill

Gör så här. Skiva grönsakerna tunt på mandolin eller med kniv. Koka upp 1-2-3 lagen med grönsaksfonden, låt koka i 3 min
Piri piri glacerade Revbensspjäll

Piri piri glacerade Revbensspjäll

Gör så här. Sätt ugnen på 150°. Skär köttet i 10 cm´s stora bitar. Mortla piri piri, svartpeppar och blanda med Bong Touch of Taste schalottenlöksfond, paprikapulver, soja och sirap
Sherrydoftande hummersill

Sherrydoftande hummersill

Gör så här. Vispa ihop ketchup med chilisås, hummerfond, ättikssprit och strösocker. Droppa oljan i ketchupen, lite i taget under vispning
Hummer- och äppelsill

Hummer- och äppelsill

Gör så här. Skär sillfiléerna i lagom stora bitar. Skala rödlöken och tärna både lök och äpple. Blanda majonnäs, creme fraiche och fond
Stora köttbullar med kantarellsås

Stora köttbullar med kantarellsås

Gör så här. Blötlägg och låt havregrynen svälla i vattnet ca 15 min. Blanda sedan köttfärs med övriga ingredienser
Jansson´s frestelse

Jansson´s frestelse

Gör så här. Sätt ugnen på 200°. Skala löken och skär den i tunna skivor. Fräs löken i smör tills den får mjuk konsistens
Skaldjurs flarn

Skaldjurs flarn

Gör så här. Rulla ut smördegen på en plåt. Nagga och dela i lagom bitar. Grädda i 200° ca 5-10 minuter. SKAGENRÖRA
Färsk pasta

Färsk pasta

Gör så här. Mät upp mjölet på ett bakbord och gör en stor grop i mitten. Knäck äggen i gropen och vispa upp dem med en gaffel
Hummer & peppargravad lax

Hummer & peppargravad lax

Gör så här. Ta bort benen i laxen med liten tång. Stöt all peppar grovt i mortel och blanda med socker, salt och hummerfonden
Krämig silltartar med rödbetor

Krämig silltartar med rödbetor

Gör så här. Tärna sillen fint och finhacka gräslöken. Blanda sill och gräslök med senap, crème frâiche, skaldjursfond och hackad kapris
Skördesill

Skördesill

Gör så här. Skiva grönsakerna tunt på mandolin eller med kniv. Koka upp 1-2-3 lagen med grönsaksfonden, låt koka i 3 min