Hacka lök och lägg i stekpannan med svampen och låt steka någon minut. Rensa och skiva kantarellerna. Lägg upp på tallrik och lägg svampblandningen över och rikligt med hyvlad parmesan
Polentamed tomat och harissa, spenat ochstekt ägg. Jag tyckte det verkade lite udda att servera ett lösstekt ägg till, men det passade faktiskt riktigt bra ihop med de andra smakerna och konsistenserna
Skär ett snitt längs kycklingbrösten på längden. Ochmed en supergod sky eller vad jag ska kalla det, med svamp och grönsaker så känns fyllningen med skinka, ost och basilika lite "nyare"
Det blir stektpolentamed rödlöksmarmelad, shitaketapenade och rökt tofu. Stektpolenta. Till min middag la jag även till lite rökt tofu som jag stekte knaprig i tunna skivor
Och dessutom, om den redan från början ska stekas går det lättare med en tjockare och lite stabbigare polentagröt än den krämiga och lösa varianten, vilken jag för övrigt tycker är godare att äta
Risotto milanese medstekta skaldjur och gremolataPortioner. Stekta skaldjur. Skär lök och vitlök fint och fräs på medeltemperatur i gryta tills löken är glansig
Rostad palsternacka med spenatpesto ochstektkycklingbröstDet ser inte ut att vara så mycket för världen, men att rosta palsternackor i ugnen ger inte bara en makalöst fantastisk doft – det smakar så gott också
Hur man gör en god gräddsås eller lyckas med pepparkakshuset… Jag blir lätt förblindad många gånger då jag läser kommentarer och verkligen ser vad det är ni uppskattar här på kryddburken
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.