Skölj och borsta betorna. Skär ett kryss i betorna med en kniv och lägg i en klick av smöret och servera med en liten sked, så gästerna kan gröpa ur betorna
Sötsyrliga betor, 4p. Klyfta 4 förkokta rödbetor, lägg i ugnsfast form, ringla lite olja över och rosta ca 15 minuter. Lägg upp de ljumma betorna på ett fat tillsammans med vinägrett, ca 160 g Kvibille Gräddädel skuren i bitar, 50 g halverade färska hallon och dill. -) 4 förkokta rödbetor
med rädisor, rödlök, rödbetor och plockad dill. Råmarinerad lax med citron och fläder. Fräsch och annorlunda laxrätt som passar som ett bra komplement till den vanliga kallrökta och gravade laxen
gulbetor. 1. Koka upp vatten, honung, ättiksprit, salt, curry och gurkmeja i en kastrull. 2. Ansa och skär moroten, kålroten och gulbetan i små tärningar
Trodde det var rödbetor i ena påsen, men det var visst vitbetor. ) Vit- och gulbetor bakades i småformar och toppades med syrlig citron, salt fetaost och krispiga pumpafrön
Betor. Skala och skär rödbetorna i klyftor och morötterna i stavar. Lägg dem på en plåt och sätt in i ugnen ca 30 min under betorna. 600 g Rödbetor Färsk
500 g rödbeta, gärna små 600 g fast potatis, gärna små 3 msk olivolja 2 tsk torkad timjan 1 vitlök, delad på "midjan" 300 g chèvreost 2 msk flytande honung 40 g pinjenötter 3 dl matyoghurt peppar salt Till servering 100 g rucolasallad 1 baguette olivolja, att ringla över vid servering
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.