När det går fort och det är mjukt och luftigt då har man kommit långt med sitt bröd. I detta brödet har jag valt att tillsätta honung istället för socker och det ger en perfekt sötma men som är lite nyttigare
Så det här med hasselbackspotatis var något nytt för mig. Honung och senapsglaserad kyckling. Ta ut och servera med en tomatsallad och en sås på kesella och pressad vitlök
Guacamole med dill. Marinad till grillad lax med vitlök. Grillade blåmusslor med vitlök och chili. Marinad till fläskkarré med rosépeppar, koriander och vitlök
Servera tarten ljummen eller rumstempererad, gärna med vaniljglass eller vispad vaniljgrädde. Täck degen med plast och låt den vila i kylen i cirka 20 minuter. Kavla ut degen ganska tunt och klä en pajform, cirka 23 centimeter i diameter, med degen. Ställ formen kallt i 10 minuter, nagga botten med en gaffel och förgrädda skalet mitt i ugnen i 10-15 minuter
Äppeltartemed vaniljsåsPortioner. Kör smör och florsocker med vinge tills det blir fluffigt. Använd lite extra mjöl för att trycka ut degen i en smord pajform med löstagbar kant
Ringla flytande honung över bären. Honung/lime/marinerade jordgubbar* 1 l färska jordgubbar 2 msk flytande honung 1 st lime, rivet skal ½ lime, (pressad saft) Gör så här. Läs även andra bloggares åsikter om Jordgubbar , Marinerade jordgubbar , Honung/limemarinad 1 l färska jordgubbar. 2 msk flytande honung
Idag delar jag med mig ett recept på ljuvlig Äppletarte med vaniljsås. Denna bild är lånad eftersom min egen försvann under det misslyckade bytet från min första bakblogg till denna, ni som har hängt med länge minns vad jag pratar om
Fläsklägg kommer tillbaka mer och mer på både restauranger och matborden hemma, förr i tiden var det en klassiker med fläsklägg och rotmos men då jag inte gillar rotmos men älskar fläsklägg så har jag testat att äta fläsklägget på många olika vis
Blanda vatten, tomatpuré, honung och vinäger tillsammans med salt, svartpeppar samt rosmarinen. Grilla först grönsakerna och lägg dem på sidan medans du grillar kyckling klubborna som vänds ofta och penslas med marinaden tills den är slut
Det är ju en del arbete med att förbereda en vinprovning, handla och laga mat osv. trevliga Remsans bistro) har äppletarte-recept med färdigköpt smördeg florerat den senaste tiden
Tant Gul | Välkommen att titta in i min fotoblogg om mat och vin…
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.