Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lammstek hör verkligen påsken till. Vi kryddar den med massor av vitlök, citronoch färsk rosmarin. Fördela kvistar medrosmarin runtom steken och även ovanpå
Lägg lammsteken i en kraftig plastpåse och häll i marinaden. Lammstek. Lägg steken i en långpanna, skär skåror i köttet och stick in vitlöksbitarna i skårorna
Lammstekmed massor av vitlök. Gnid in steken med salt och lägg i vitlöksklyftor ochrosmarin. Och nu tänker jag dela med mig av ett recept som för oss är lika självklart till påsk som julskinkan till jul
Dela lammstek. Sila skyn och grönsakerna genom en sil, koka upp och red eventuellt med maizena. Salta och peppra steken ordentligt och bryn den runt om i en stekgryta
Jag serverade klyftpotatis som tillagades samtidigt medlammstekenoch rödvinssås till. Tag fram lammstekenoch lägg i en plastpåse (behåll nätet, det är det som håller samman steken vid tillagningen)
Utöver peppar och salt lät jag de olika styckdelarna vila medrosmarin, citron, vitlök och olivolja. Ibland smakar jag av med lite citron- eller limejuice
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.