Touchoftaste
Touchoftaste
Touchoftaste
Kom igen Matsverige, nu lyfter vi smaken - Vi står för recepten, du står för matlagningen!
Lammkött

Lammkött

Lammets smak är av naturen distinkt och smakrik. Köttet måste tillagas varsamt och det är alltid bäst att välja lammkött med mycket insprängt fett. Det få saker som smakar lika ljuvligt som lamm tillagat på rätt sätt.
Lammstek med citron och rosmarin

Lammstek med citron och rosmarin

Gör så här. Putsa köttet om det behövs, gnugga in citron, fond, rosmarin, vitlök, salt och peppar i köttet
Lammstek med bearnaisesmör

Lammstek med bearnaisesmör

Gör så här. Sätt ugnen på 90°. Dela upp lammsteken efter hinnorna i småstekar (går även att steka hel). Krydda rikligt med salt, svartpeppar och bryn i panna med smör
Lammgryta med vårlök och färska örter

Lammgryta med vårlök och färska örter

Gör så här. Skär köttet i bitar. Bryn köttet i smör i en het stekpanna. Lägg över det i en gryta. Skiva vitlöken och fräs lätt i lite olivolja