Blanda allting ordentligt, gärna med händerna. Släng i de grönsaker du gillar, krydda allting och låt sedan tillagas långsamt tills köttet är helt mört
Detta vinet är ett modernt, friskt och fruktigt vin med mörka bär och plommon. Låt koka ytterligare en stund medans du tillagar tillbehören som tex kan vara ris eller som jag gjorde, butternut squash i ugnen
Bryn sedan köttet, krydda med salt och peppar. Servera med valfria tillbehör, t. Eftersom jag är gravid, och gillar mitt kött sådär härligt rosarött, har det inte blivit att vi tillagat någon av de finare köttdetaljerna så ryggbiffen får snällt vänta tills bebisen har kommit
Tillsätt mjöl, tomatpuré, vin, buljong, konjak och grädde under omrörning. När vi var på matmässan Passion för mat förra fredagen så var Hälsingestintan på plats och dom bjöd på en så himla god högrevsgrytamed grönpeppar och konjak
Nej vad säger ni, ska vi inte ta och köra på medsenap till skinkan vi bjöd på igår. Håkan svor lite extra när han steg in i hallen i kväll, det var nämligen han som fick motvind på hemvägen, Anki fick däremot rulla hem i både medvindoch nedförsbacke - somliga har det förspänt
Blanda de olika senapssorternamed skalet från apelsin, honung och rom. Lägg upp i fin burk och låt gärna stå något dygn för att apelsinsmaken ska komma fram
Högrevsgrytamed sidfläsk och kantareller Portioner. Låt koka upp och skumma av med en sked. Perfekt med grytor som sköter sig själv, då kan man göra andra saker medan grytan puttrar på spisen
Ingredienser Portioner. 4 600 g högrev 200 g rökt sidfläsk 1 gul lök 2 vitlöksklyftor 10 kvistar timjan 4 dl rödvin 3 msk konc kalvfond 4 dl vatten ev majsstärkelse 400 g kantareller 125 g salladslök smör salt svartpeppar 1/2 kruka gräslök Lägg till i inköpslistan
Till fördrink serverade vi en whiskeysour och till varmrätt en mustig höstgryta med svamp och syrliga lingon och till slut en créme brulèe gjord på kokosmjölk
I förra veckans annonsblad hos Hemköp hittade jag ett lockande recept på Högrevsgrytamed rökt sidfläsk morötter och Bourbon (whiskey) som jag lagade till och serverade till kvällens middag
Och för er som kanske inte har tid att stå vid spisen alltför många timmar men som ändå ska vara hemma och fixa rekommenderar jag denna högrevsgryta som sköter sig själv till stor del på spisen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.