Något som är jättegott är Syltade gröna tomater. Syltade gröna tomater* Ingredienser. Läs även andra bloggares åsikter om Syltade gröna tomater , Marmelad av gröngula tomater , Äpple , Lök 1 kg små fasta gröna tomater
Syltade cocktailtomater. Nu fylls förråden på här hemma med massa härligt gott att ta fram när höstvindarna viner och mustiga grytor står och puttrar på spisen
Skala och skär pumporna i små tärningar. Slå den utspädda ättikan i en gryta och bland i sockret. Gör ett litet knyte med kryddorna i och lägg i lagen och koka en stund så sockret löser sig ordentligt
ca 300 g små champinjoner. 1ca 300 g små champinjoner 3,5 dl vatten 0,75 dl olivolja 1 liten gul lök, hackad saft av 1/2 citron 1 tsk torkad timjan 2 klyftor vitlök, hackade 2 tsk salt ca 10 svartpepparkorn 0,5 dl hackad persiljaBlanda allt utom svamp och persilja i en kastrull
Syltade tomater håller sig då i ett år. INLÄGGNING TILL SYLTADE TOMATER. Skölj tomaterna, ta bort fästet och picka lite hål på skalen här och där med något vasst typ knivsudd
Marinerade champinjoner4 portioner Ingredienser200 g färska champinjoner, sköljda och skivade ½ dl vit balsamvinäger ½ dl olivolja 1 tsk salt 1 tsk svartpeppar 1 st vitlöksklyfta, pressad ½ dl bladpersilja, hackad Blanda samtliga ingredienser. 200 g färska champinjoner
I söndags när jag såg dessa stora champinjoner på Kvantum bestämde jag mig på en gång för att köpa några stycken som jag skulle fylla med någon smarrig röra och äta som tillbehör
Skala päronen och ta bort kärnhusen. Skär dom i skivor (båtar). Blanda vatten, socker, ingefära, vaniljsocker och citronsaft och låt päronen koka försiktigt i blandningen ca 10 till 30 minuter (tiden beror på päronens fasthet), de får inte koka sönder, känn med sticka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.