Då är det söndagkväll igen och vi har en händelserik och spännande vecka framför oss med mycket som ska hinnas med men jag hoppas det även blir lite altanhäng i solen
Blanda ihop och låt den hela fläskfilén dra LÄNGE. i denna goda blandning, gärna i dubbla påsar. Sedan är det bara att lägga den på grillen 1 dl olivolja eller rapsolja
Blanda ner allt i en kraftig plastpåse, lägg i köttet och låt dra helst 12 timmar. Den här marinaden garanterar en lyckad grillning, särskilt om du även penslar på marinaden medan du grillar
Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras
Tyvärr verkar vi inte ha gårdagens kanonväder även i dag. Men solen verkar kämpa sig fram så har vi tur blir det lite bättre än den grå himlen vi vaknade till i morse
Sköna maj välkommen. Tänk att vi redan har maj, snart är det sommar på riktigt. Södra Sverige verkar ha haft sommarväder i dag, vi har haft lite sol men det har blåst riktigt kalla vindar så än väntar vi på första sommarvärme-da'n
Leif hade gjort en rödvinsmarinad som var riktigt god. Rödvinsmarinad1, 5 kg kött, vi hade älgstek2 dl rödvin2 vitlöksklyftor, pressade3 st soltorkade tomater, finhackade0,5 dl balsamvinäger1 msk flytande honung2 krm nymalen svartpepparBlanda ihop alla ingredienser till marinaden
Här kommer ett litet recept på en marinad som jag alltid använder mig av. Med undantag när vi är ute med båten då jag fuskar lite med färdig marinad i påse
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.